0

گزارش کامل بازار کریپتو کارنسی در سال 2022 و وقایع آینده:

39 بازدید

گزارش کامل بازار کریپتو کارنسی در سال 2022 و وقایع آینده:


 

سال ۲۰۲۲ بستر‌ بسیاری از حوادث غیرمترقبه، نوسانات پی‌در‌پی و خسارت‌های مالی بسیاری بود که نه تنها سرمایه‌گذاران فعال در حوزه رمزارزها را تحت تأثیر قرار داد، بلکه موجب تشویش تمام بازارهای جهانی شد.

 

 

آرامش نسبی بازار


با وجود اینکه بیتکوین در طی یک سال گذشته دستخوش رخدادهای پرتلاطمی بوده، در روزهای پایانی سال بسیار آرام به نظر می‌رسد.

در حال حاضر نوسانات کوتاه‌مدت بازار بیتکوین به ۲۲ درصد، یعنی به پایین‌ترین نواحی خود در چند سال اخیر رسیده است؛ به طوری که از اکتبر سال ۲۰۲۰ شاهد چنین نوسانات ضعیفی در بازار نبوده‌ایم.

حجم معاملات بازار فیوچرز  و اسپات بسیار راکد و به کف چندین ساله خود رسیده است. ارزش معاملات بازار فیوچرز اتریوم و بیتکوین، تقریباً در حجم یکسانی  بین ۹.۵ میلیارد تا ۱۰.۶ میلیارد دلار حرکت می‌کند. از دلایل رکود حجم معاملات بازار فیوچرز‌، می‌توان به بحران نقدینگی گسترده و خسارت‌های مالی بسیاری از بنگاه‌های وام‌دهی و نهادهای معاملاتی اشاره کرد.

به عبارت دیگر نسبت به ارزش بازار اتریوم و بیتکوین، چه مقدار معاملات اهرمی در هر دو بازار وجود دارد و افراد به چه میزان ریسک معاملات اهرمی را می‌پذیرند.

 

پس از سقوط صرافی FTX، معاملات اهرمی نسبت به ارزش بازار به میزان قابل توجهی فروکش کرده‌اند. وقوع این حادثه برای بازار اتریوم بسیار سنگین‌تر‌ تمام شده است؛ احتمالأ به این دلیل که معاملات اهرمی تقویمی (تاریخ انقضادار) که از زمان معامله سرمایه‌گذاران روی آپدیت مارجین تاکنون باز بوده، در حین این حواشی بسته شده‌اند.

حجم معاملات باز اتریوم از ۴.۷۵ درصد به ۳.۱۰ درصد ارزش بازاری رسیده است. حجم معاملات باز بیتکوین نیز یک هفته قبل از بازار اتریوم به سقف خود رسید و سپس طی یک ماه اخیر از ۳.۴۶ درصد ارزش بازاری به ۲.۵۰ درصد افت داشت.

 

به عبارت دیگر اگر یک معامله‌گر به مدت یک سال معاملات دائمی را باز نگه داشته باشد، چه میزان بازده از این نوع معاملات کسب خواهد کرد. همچنین برای معاملات تقویمی، اگر یک معامله‌گری به مدت یک سال در بازار اسپات بیتکوین خریداری کند و همزمان با این خرید، پوزیشن فروش در معاملات تقویمی باز کند، به صورت سالانه چه میزان بازده خواهد داشت.

 

بازده سالانه معاملات تقویمی منفی ۰.۳- درصد و معاملات دائمی منفی‌ ۲.۵- درصد است. این بازده منفی به این معناست که بیتکوین در بازار فیوچرز نسبت به بازار اسپات با قیمت کمتری معامله می‌شود. همچنین اغلب معامله‌گران فیوچرز نسبت به بازار دیدگاهی منفی داشته و با معاملات فروش(short) روی کاهش قیمت می بندند. معمولا بازده منفی معاملات فیوچرز کمتر تداوم پیدا می‌کند و تنها در بازه زمانی ماه می تا جولای سال گذشته تا این حد شاهد سنگینی معاملات Short  و بازده منفی معاملات فیوچرز بوده‌ایم.

 

بازگشت مجدد سود حاصل شده به بازار:


بازار به صورت سالانه چه میزان سودآور بوده و در معاملات زیان‌آورچه میزان از سود حاصل شده را مجددا به بازار پس داده است. در بازه زمانی ۲۰۲۰-۲۰۲۱، به دلیل سیاست‌های انبساطی و تزریق پول به اقتصاد و ایجاد حباب نقدینگی مازاد در بازار‌ سبب شد تا  سرمایه‌گذاران بیتکوین طی این بازه زمانی در معاملات خود بیش از ۴۵۵ میلیارد دلار سود نقد کنند. این میزان سود نقد شده رکورد بالاترین سود نقد شده سالانه بازار را ثبت کرد و پس از سقف قیمتی در نوامبر ۲۰۲۱ به اوج خود رسید.

 

با عبور از این بازه زمانی، فاز نزولی بازار آغاز شد و سرمایه‌گذاران در معاملات خود حدود ۲۱۳ میلیارد دلار ضرر نقد کردند. مقدار زیانی که در فاز نزولی بازار نقدشده، با ۴۶.۸ درصد سودی که در بازه زمانی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ نقده شده، برابر است. همچنین در سال ۲۰۱۸ نیز سناریوی مشابهی را مشاهده می‌کنیم که سرمایه‌گذاران در معاملات زیان‌آور ۴۷.۹ درصد از سود خود را دوباره به بازار پس داده‌اند.

نکات مهم این بخش، سهم قابل توجهی است که سرمایه‌گذاران بلندمدت از زیان نقد شده در معاملات بازار داشته‌‌اند. نمودار زیر نمایانگر سود و زیان نقد شده سرمایه‌گذاران بلندمدت است. این سرمایه‌گذاران در چرخه فعلی دو مرتبه معاملات خود را با سنگین‌ترین حجم زیان نقد کرد‌ه‌اند. اولین زیان‌آوری قابل توجه این سرمایه‌گذاران در ماه نوامبر رخ داده که روزانه معادل ۱۰ درصد ارزش بازار دچار زیان شده و آن را در معاملات خود نقد کردند. این مقدار زیان‌آوری را تنها با چرخه ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ می‌توان مقایسه کرد. دومین زیان‌آوری مورد توجه نیز در ریزش قیمت ماه ژوئن رخ داد که روزانه معادل ۰.۰۹ درصد ارزش بازاری در معاملات این سرمایه‌گذاران زیان نقد شده است.

 

در هر دو مرتبه، سهم زیان‌آوری سرمایه‌گذاران بلندمدتی که در معاملات خود بین ۵۰ تا ۸۰ درصد زیان نقد کرده‌اند، بسیار بالاست.

 

علت اصلی نقد شدن زیان‌های سنگین توسط سرمایه‌گذاران این است که قیمت بیتکوین تقریبا به مدت دو سال بالای قیمت ۳۰ هزار دلار قرار داشته و بسیاری از سرمایه‌گذاران قیمت خریدشان در بالای این ناحیه قرار دارد. به همین جهت با توجه به قیمت فعلی با فروش یا جابه‌جایی بیکوین‌های خود زیان بسیاری متحمل می شوند.

 

دیدگاه بلندمدت سرمایه‌گذاران:


نمودار زیر میزان ذخایر سرمایه‌گذاران بلندمدت را نشان می‌د‌هد. برخلاف حجم زیان هنگفتی که توسط سرمایه‌گذاران بلندمدت نقد شده، همچنان به سن ذخایر سرمایه‌گذاران بلندمدت افزوده می‌شود و عده‌ای از این سرمایه‌گذاران هولد کردن بیتکوین‌های خود را ترجیح می‌دهند هنگام شکست مفتضحانه صرافی ،FTX تسلیم گریبانگیر سرمایه‌گذاران بلندمدت شده بود و به سبب آن مجبور به خرج کردن ذخایر خود شده بودند. اکنون این تشویش فروکش کرده و ذخایر این سرمایه‌گذاران به حالت قبل بازگشته است؛ به طوری که میزان ذخایر آن‌ها با شکست رکوردی مجدد، به ۱۳.۹۰۸ میلیون بیتکوین رسید (حدود ۷۲.۳ درصد موجودی در گردش).

 

در ماه ژوئن و جولای ۲۰۲۲، انباشت سنگینی توسط سرمایه‌گذاران بلندمدت صورت گرفته است؛ به عبارتی عده‌ای از این سرمایه‌گذاران دقیقاً بعد از شکست 3AC و بحران وام‌دهندگان، شروع به انباشت کرده و تاکنون ذخایر خود را خرج نکرده‌اند.

 

طبق داده های ما پس از هر ریزش قیمت در سال ۲۰۲۲، خرید و فروش و یا جابه‌جایی بیتکوین‌ها افزایش پیدا کرده است. به خصوص بین ماه ژوئن تا اکتبر ۲۰۲۲، بیتکوین‌های بسیاری بین قیمت ۱۸ هزار تا ۲۴ هزار دلار جا‌به‌جا شدند. اکنون بیتکوین‌هایی که در این بازه زمانی خریداری شده بیش از ۶ ماه عمر دارند و به همین دلیل افزایش موجودی سرمایه‌گذاران بلندمدت را در نمودار قبل مشاهده کردیم.

 

دورانی سخت برای ماینرها:


در بخش پایانی تحلیل آنچینی بیتکوین، به وضعیت فعلی ماینرها می‌پردازیم. سختی شبکه بیتکوین از زمان مهاجرت ماینرها در ماه جولای ۲۰۲۱، در هفته گذشته سنگین‌ترین ریزش را به میزان ۷.۳۲ درصد تجربه کرد. فشارهای مالی و کاهش درآمدی ماینرها سبب شده تا برخی از ماینرها مجبور به خاموش کردن دستگاه‌های ماینینگ خود شوند و به همین علت سختی ماینینگ در شبکه بیتکوین کاهش قابل توجهی پیدا کرده است.

اکنون علت کاهش سختی شبکه در نمودار قبل، افت میزان هش‌ریت شبکه است زیرا به دلیل افت قیمت بیتکوین و افزایش هزینه‌های انرژی، ادامه فعالیت برای بسیاری از ماینرها به صرفه نخواهد بود. به همین جهت مشاهده می‌کنیم که به دلیل خاموشی برخی از دستگاه‌های ماینینگ و در نتیجه کاهش سختی شبکه، میانگین ۳۰ روزه این معیار به زیر میانگین ۶۰ روزه فروکش کرده است.

 

البته ممکن است برای غیرفعال کردن دستگاه‌های ماینینگ دلایل دیگری وجود داشته باشد؛ اما باید توجه داشت که روند ریزش سختی شبکه تا چه میزان ادامه خواهد داشت.

بنابراین تعجبی ندارد که درآمد ماینرها به پایین‌ترین مقدار خود برسد.

طبق داده های موجود با وجود اینکه قیمت فعلی بیتکوین (۱۷ هزار دلار) نسبت به قیمت اکتبر سال ۲۰۲۰ (۱۰ هزار دلار)، ۷۰ درصد بیشتر است، اما درآمد ماینرها نسبت به حداقل سطح درآمدی ماینرها در سال ۲۰۲۰ کمتر است. بنابراین می‌توان گفت که ماینرهای بیشتری برای دریافت پاداش استخراج بیتکوین با یکدیگر رقابت می‌کنند و قدرت محاسباتی آن‌ها نسبت به سال ۲۰۲۰، ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است. بنابراین به همین دلیل با وجود افزایش قیمت نسبت به سال ۲۰۲۰، شاهد کاهش درآمد ماینرها و در نهایت خاموش شدن تعدادی از دستگاه‌های ماینینگ هستیم.

 

 

TVL به کل ارزش قفل شده و یا به عبارتی ارزش دلاری کوین‌هایی که به بخش‌ وام‌دهی، استیکینگ و یا استخرهای نقدینگی Defi سپرده شده، گفته می‌شود. از آنجایی که بسیاری از توکن‌های Defi ارزش خود را از دست داده‌ و به شدت دچار بحران نقدینگی شده اند، کل ارزش دلاری که در تمام بخش‌های Defi سپرده شده (TVL)، ریزش عمیقی را تجربه کرد‌ه است. این حجم از ارزش قفل‌شده Defi در سقف قیمتی نوامبر ۲۰۲۱ به ۱۶۰ میلیارد دلار رسیده بود اما پس از رسیدن به اوج خود، تا کنون‌ با کاهش ۷۵ درصدی، ‌۱۲۰.۳ میلیارد دلار از این میزان کاهش پیدا کرده است. در حال حاضر حجم TVL در Defi به رقم ۳۹.۷ میلیارد دلار و به نواحی فوریه ۲۰۲۱ بازگشته است.

طی دو سال اخیر با توجه به میزان استفاده از Gas در تراکنش‌های شبکه اتریوم، می‌توان دریافت که سرمایه‌گذاران برای فعالیت در کدام بخش از شبکه اتریوم تقاضای بیشتری داشته و اکنون به کدام بخش تمایل بیشتری نشان می‌دهند.

از ماه جولای ۲۰۲۰ تا ماه می ۲۰۲۱، بخش Defi بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از مصرف Gas را به خود اختصاص داده بود؛ اما پس از این دوره سهم Gas در تراکنش‌های Defi حدود ۱۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

در نیمه اول سال ۲۰۲۱، حدود ۲۰ تا ۳۸ درصد Gas شبکه اتریوم در تراکنش‌های بخش NFT مصرف شده است، اما سهم این تراکنش‌ها در میزان استفاده از Gas تاکنون ۱۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

تراکنش‌های مرتبط با استیبل‌کوین‌ها نیز در طول یک سال اخیر حدود ۵ تا ۶ درصد از سهم استفاده از Gas شبکه را به خود اختصاص داده‌اند.

 

خروج سرمایه از ذخایر استیبل‌کوین‌ها:


در بخش آخر باید نگاهی به بازار استیبل‌کوین‌ها داشته باشیم. استیبل‌کوین‌ها از سال ۲۰۲۰ نقش مهمی در بازار ایفا .کرده‌اند؛ به طوری که از نظر ارزش بازار سه استیبل‌کوین در ردیف شش دارایی برتر‌ بازار قرار دارند

در اواخر مارس ۲۰۲۲ ذخایر استیبل‌کوین‌ها به ۱۶۱.۵ میلیارد دلار رسید و تاکنون ۱۴.۳ میلیارد دلار استیبل‌کوین‌ از این ذخایر خارج شده است.

 

بنابراین پس از ماه مارس تاکنون، ماهیانه بین ۴ تا ۸ میلیارد دلار از ذخایر استیبل‌کوین‌ها خارج شده است. البته این حجم از استیبل‌کوین خارج شده، تنها معادل ۸ درصد از اوج میزان استیبل‌کوین‌ها در مارس ۲۰۲۲ را تشکیل می‌‌دهد. بنابراین هنوز حجم سرمایه بسیاری در استیبل‌کوین‌ها باقی مانده است.

اکنون با‌ نگاهی جزئی‌تر باید به سهم بازار هر کدام از استییل‌کوین‌ها بپردازیم.

در سال ۲۰۲۲ سهم بازار BUSD‌ از ۱۰ تا ۱۶ درصد افزایش پیدا کرد و اکنون ارزش بازار آن به رقم ۲۲ میلیارد دلار می‌رسد.

با وجود اینکه از ماه می امسال، ۱۸.۴۲ میلیارد دلار از ذخایر USDT خارج شده، اما سهم ۴۵ تا ۵۰ درصدی بازار خود را حفظ کرده است.

سهم USDC در ماه ژوئن به ۳۸ درصد بازار رسید، اما سهم آن تاکنون به ۳۱.۳ درصد کاهش یافته و ارزش بازار آن ۴۴.۷۵ میلیارد دلار است.

با وجود اینکه در حال حاضر به طور خالص حجم قابل توجهی از سرمایه از بازار استیبل‌کوین‌ها خارج می‌شود، در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ حجم استیبل‌کوین‌هایی که در شبکه اتریوم جابه‌جا شدند همچنان در حال افزایش است.

در بازه زمانی سال ۲۰۲۱ تا جولای امسال، حجم روزانه تراکنش استیبل‌کوین‌ها همواره ۱۶ میلیارد دلار بود اما از ماه جولای تاکنون حجم تراکنش استیبل‌کوین‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار قرار دارد.

زمانی که قیمت در ماه‌های می، ژوئن و نوامبر نوسانات ریزشی عمیقی را تجربه کرد، به دلیل افزایش تقاضای سرمایه‌گذاران برای نقدینگی دلاری، حین کمبود وثیقه و بحران نقدینگی بازار، حجم استیبل‌کوین‌های در حال گردش به ۳۷ تا ۵۱ میلیارد دلار رسید.

 

 

جمع بندی:


در سالی که گذشت، بیتکوین و اتریوم از بالاترین قیمت خود بیش از ۷۵ درصد فاصله گرفتند. افت ارزش این دو دارایی مهم دیجیتال علت‌های متفاوتی را به همراه داشت. از ماه می امسال بازار به طور گسترده و در حد کلان در سیستم‌های وام‌دهی خود دچار بحران کمبود وثیقه شد. در پی آن بسیاری از موسسات و نهادهای مهم در وام‌گیری با کاهش اعتبارات و ورشکستگی مواجه شدند. سقوط پروژه پانزی چندمیلیون دلاری LUNA-UST و کلاهبرداری در صرافی FTX از نمونه‌های بارز این رخدادهای زنجیره‌ وار هستند.

 

در پی کاهش شدید نقدینگی و خروج سرمایه‌‌هایی که سبب رشد گمانه‌زنی‌ها در بازار می‌شد، در سال ۲۰۲۲ نوسانات قیمت و حجم در گردش بازارها به کف چندین ساله خود رسید.

با خروج سرمایه گذاران از بازار ، میزان ذخایر سرمایه‌گذاران بلندمدت رکورد جدیدی را ثبت کرده و در هر ریزش قیمت سرمایه‌گذاران بیشتری با حجم بیشتر وارد بازار شدند.

همچنین با وجود افت نوسانات و حجم دارایی‌های دیجیتال، هنوز برای استیبل‌کوین‌ها تقاضای بالایی در بازار مشاهده می‌شود.

 

بازار ارزهای دیجیتال سرسختی خود را مدیون سال‌ها آزمون و خطا و تاب‌آوری صدمات عمیق گذشته است. البته این رخدادهای ناگوار هستند که هولدرهای حقیقی‌ بیتکوین را آبدیده و سرسخت تر می‌کنند.

پس از تمام مشقت‌هایی که این بازار در طی یک سال گذشته پشت سر گذاشته، اکنون تجربیات بسیاری کسب کرده و قوی‌تر از همیشه به مسیر خود ادامه می‌دهد.

این بازار صرف نظر از رخداد‌های آینده‌ همچنان با آزمون‌هایی که در طول زمان با آن مواجه خواهد شد، برگ جدیدی از تجربیات را ورق می‌زند و در برابر دشواری‌ها خواهد ایستاد.

ما نیز به نوبه خود از ابزار و داده‌های در دسترس برای مطالعه، درک و تحلیل رفتار بازار بهره خواهیم برد.

به امید دیدار تا سال ۲۰۲۳.

 

 

گرد آوری

تیم تحلیلگر

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://tahlil-gar.com/?p=1000009840
اشتراک گذاری:
واتساپتوییتر

نظرات

0 نظر در مورد گزارش کامل بازار کریپتو کارنسی در سال 2022 و وقایع آینده:

دیدگاهتان را بنویسید

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.