لغت نامه ارز رمز
اصطلاحات مربوط به رمزارز: ارز (Currency)
ارز نوعی پول ، به شکل سکه یا کاغذ است که برای معاملات و تبادلات از آن استفاده می گردد . ارز مخصوص به هر کشور توسط آن دولت ضرب و توزیع شده و در اقتصاد درونی آن کشور و یا مبادلات بین المللی به گردش در می آید .
( به عنوان مثال : “تتر” نوعی ارز دیجیتال است معادل یک دلار آمریکا )
اصطلاحات مربوط به رمزارز: کریپتوکارنسی (Cryptocurrency)
کریپتوکارنسی که ترجمه های زیادی از قبیل : رمزارز ، ارز رمزنگاری شده ، ارز دیجیتال و … امروزه از آن به گوش می رسد در واقع از دو واژه کریپتو : به معنی رمزنگاری و کارنسی : به معنی ارز تشکیل شده است .
کریپتوها درحقیقت نوعی پول دیجیتال رمزنگاری شده به وسیله الگوریتم های پیشرفته و پیچیده هستند .که به صورت مستقل از هردولت و یا هر نوع بانکی عمل کرده و در نقل و انتقال آن از معادلات بسیار پیچیده ریاضی استفاده می گردد .
هرکریپتوکارنسی دارای نماد مخصوص به خود است که به طور معمول از سه حرف انگلیسی تشکیل شده به طور مثال BTC نماد بیت کوین و ETH نماید اتریوم است.
( بعضی از کوین ها یا توکن ها نماد بیشتر از سه حرف نیز دارند.)
اصطلاحات مربوط به رمزارز: صرافی (Exchange)
صرافی ها سایت هایی هستند که معاملهگران می توانند از طریق آن به خرید و فروش رمزارزهای خود بپردازند. صرافیها برای ارزهای مختلف، کارمزد و خدمات متفاوتی دارند.
به عنوان مثال بایننس یک صرافی بزرگ مبادلهی ارزهای دیجیتال است. صرافیهای آنلاین خارجی به دلیل تحریمها، محدودیتهای زیادی دارند که به هنگام ثبتنام باید به آنها توجه داشته باشید.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: صرافی غیرمتمرکز (DEX)
در این صرافی قابلیت همتا به همتا وجود دارد . و به کاربران این امکان را میدهد تا ارزهای دیجیتال و سایر دارایی ها را بدون دخالت واسطه، خرید و فروش کنند.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: بیت کوین (Bitcoin)
بیت کوین، اولین و معروفترین رمز ارز است که به طور غیرمتمرکز عمل کرده و به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال شناخته می شود. بیت کوین در سال ۲۰۰۹ توسط شخص یا گروهی ناشناس با نام مستعار “ساتوشی ناکاموتو” شروع به کار کرد.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: آلتکوین (Altcoin)
هر گونه رمزارزی غیراز بیت کوین، آلتکوین نامیده می شود. آلتکوین از دو کلمه Alternative coin یا Alternative Bitcoin تشکیل شده است.درحال حاضر نزدیک به نه هزار آلت کوین وجود دارد.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: کوین (Coin)
کوینها ارزهای دیجتالی هستند که به صورت مستقل عمل می کنند و بلاکچین اختصاصی خودشان را دارند، مثل بیت کوین، کاردانو، اتریوم و…
اصطلاحات مربوط به رمزارز: توکن (Token)
توکنها رمزارزهایی هستند که بلاکچین مخصوص به خود را ندارند و بر روی بستر سایر رمزارزها سوار یا به اصطلاح مستاجر هستند.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: توکن سوآپ (Token swap)
هر گاه گفته می شود توکن سوآپ رخ داده به این معناست که ارزهای دیجیتالی که به صورت توکن بوده اند با ساخت بلاک چین اختصاصی خود تبدیل به کوین شده اند . یا از روی بستر یک بلاک چین به بلاک چین دیگری انتقال داده شوند مثل انتقال بعضی توکن ها از بستر بلاک چین اتریوم به بلاک چین کاردانو است.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: شِت کوین (Shitcoin)
شت کوینها ارزهای دیجیتالی هستند که طرفداران زیادی ندارند وقیمت آن تقریبا نزدیک صفر است.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: کوینهایی با قیمت ثابت (StableCoin)
در رمزارزها، ارزهای دیجیتالی وجود دارند که ارزش آنها با یک دارایی مانند دلار برابر است. به اینگونه کوینها، استیبل کوین گفته میشود. به عنوان مثال هر یک واحد تترمعادل یک دلار است.
استیبل کوینها با هدف کاهش نوسانات بازار ایجاد شده و بر خلاف دیگر رمزارزها که قیمت پایداری ندارند، میتوانند از سرمایه معاملهگران محافظت کنند. معمولا پشتوانه استبیل کوین ها دلار یا طلا است.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: مارکتکپ (Marketcap)
مارکتکپ ارزش کل بازار بوده و روشی برای رده بندی ارزش رمزارزها در بازار است.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: مارکت لیکوییدیتی (Market Liquidity)
مارکت لیکوییدیتی حجم نقدینگی بوده که در حال حاضر در بازار موجود است. به این دلیل که همه پول ها همیشه در بازار نیستند، حجم نقدینگی همواره از مارکت کپ پایین تر می باشد.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: وایت پیپر (White paper)
هر ICO (عرضه اولیه کوین) که بخواهد راه اندازی شود برای اینکه اهداف و برنامه های خود را به مردم معرفی کند، نیاز به منتشرکردن یک وایت پیپر یا سفید نامه دارد.
وایت پیپر، نوشته ای است که روی سایت هر ارز دیجیتال در دسترس همه قرار می گیرد . و درآن فلسفه پیداش آن ارز را توضیح داده است. همپنین به این اشاره دارد که در چه زمینه ای فعالیت داشته یا روی چه بلاک چینی مستقر می شود.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: دامپ و پامپ (Dump & Pump)
دامپ و پامپ در دنیای کریپتوکرنسی، هم خیلی جذاب هستند و هم خیلی ترسناک. وقتی دامپ اتفاق می افتد یعنی بسیاری از سرمایهگذاران اقدام به فروش مقدار زیادی رمزارز کرده اند . و بلعکس زمانی که تعداد زیادی رمزارز خریداری می شود، پامپ اتفاق می افتد که به معنی رشد قیمت است.
در واقع دامپ به ریزش سریع قیمت و پامپ به رشد سریع قیمت گفته میشود.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)
DeFi مخفف عبارت Decentralized Finance به معنای امور مالی غیرمتمرکز است. به مجموعه برنامه هایی که بتوانند امور مالی مهمی مانند، معاملات مالی و دریافت وام را بدون واسطه و غیرمتمرکز انجام دهند، DeFi میگویند.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
ROI مخفف عبارت Return On Investment، به معنای نرخ باز گشت سرمایه است.
به عبارتی ROI یک رمز ارز مشخص می کند یک رمز ارز از ابتدای پیدایشش تا به امروز چند درصد سود یا زیان داشته است.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: پامپ پلن (plan pump)
گروه های کلاهبرداری هستند که با ورود به آن، شخص متضرر می شود. این گروه ها با تبلیغات گسترده یک گروه 50 تا 100 هزار نفره تشکیل داده و اعلام می کنند . در یک ساعت مشخص ارز دیجیتالی را معرفی می کنند.
بیشتر این ارزها که معرفی می شوند حجم بازار بسیار کوچکی دارند و اگر پولی وارد این ارزها شود . با رشد یا ریزش زیادی همراه خواهند بود و در عرض یک دقیقه پامپ یا دامپ اتفاق می افتد. پامپ پلن ها که از قبل ارز دیجیتال مورد نظر را خریده بودند سود خیلی خوبی از این پامپ ودامپ می برند.
اصطلاحات مربوط به رمزارز: دفترکل توزیع شده (Distribu Ledgerted)
دفتر کل توزیع شده سیستمی است که در آن تمام اطلاعات مربوط به تراکنش ها و مقدار سرمایه ها به صورت گسترده ثبت شده اند. روش توزیع اطلاعات در این دفتر دیجیتالی باعث افزایش امنیت اطلاعات و کاهش خطر هک شدن آنها شده است.
به عنوان مثال، بلاک چین، یک دفترکل توزیع شده به حساب می آید که در ابتدا فقط با هدف پیگیری تراکنش های بیت کوین ساخته شده بودند.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: بلاک چین (Blockchain)
بلاک چین یک دفتر کل دیجیتالی است که تمام معاملات انجام شده ی یک رمزارز در آن وجود دارد. این زنجیرهی بلاک، دارای بلوک های جداست که از طریق رمزنگاری به هم وصل می گردد.
پس از اتمام فرآیند تکمیل اطلاعات، بلاک جدید به بلاکچین اضافه گشته و این زنجیره در هزاران کامپیوتر در سراسر جهان کپی و ذخیره می شود. بلاکچین فناوری غیرمتمرکزی محسوب شده که تمامی نسخههای آن با هم برابر و یکسان هستند.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: جنسیس بلاک (Genesis Block)
اولین بلاکی است که در هر بلاک چین ثبت می گردد. این بلاک تحت عنوان بلاک صفر و گاهی بلاک یک شناخته می شود. جنسیس بلاک را ((بلاک پیدایش)) نیز می نامند.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: ارتفاع بلاک (Block Height)
به تعداد کل بلاکها قبل از بلاک مورد نظر در بلاکچین، ارتفاع بلاک گفته می شود.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: پاداش بلاک (Block Reward)
ارزهای دیجیتال برای تأیید تراکنشها و تأمین امنیت شبکه، به جای اعتماد به نهادهای متمرکزی مانند بانک، به استخراجکنندگان و اعتبارسنجهای بلاک چین متکی هستند. برای اینکه افراد برای مشارکت در این فرآیند ترغیب شوند، پاداشی برای آنها در نظر گرفته است.
در بسیاری از ارزهای دیجیتال، بهازای استخراج یا تأیید هر بلاک، به کسی که موفق به ایجاد و تأیید بلاک شده است پاداشی داده میشود که آن را پاداش بلاک مینامیم.
در پروتکل های اثبات کار مثل بیت کوین یا اتریوم، با استخراج هر بلاک، مقداری از ارز بومی آن شبکه به استخراج کننده می رسد. در حال حاضر پاداش استخراج هر بلاک ۱۲.۵ بیت کوین است که به مرور زمان کمتر می شود.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: فورک (Fork)
واژهایست که در زمان آپدیت یک نرم افزار یا یک پروتکل استفاده می شود. در زمینه کریپتوکرنسی فورک زمانی اتفاق می افتد که شبکه به دو بخش تقسیم گردد.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: هارد فورک (Hardfork)
هاردفورکها در واقع تغییرات مهم در پروتکل رمزارزها هستند، به طوری که آن ها را به 2 ارز متفاوت تبدیل می کند. در هاردفورک، نسخه جدید با نسخههای قبلی سازگاری ندارند.
هاردفورک زمانی اتفاق می افتد که بعضی ماینرها (استخراج کنندهها) تصمیم می گیرند قوانین جدیدی را برای ارز مورد نظر ایجاد کنند.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: سافتفورک (Soft Fork)
در سافتفورک یک تغییر کوچک در پروتکل رمز ارز ایجاد می شود که با نسخههای قبلی هم سازگاری دارد.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: نود (Node)
هر بلاکچین، از کنار هم قرار گرفتن بلاکهایی از داده به وجود آمده است. این بلاکهای داده، همگی بر روی نودها ذخیره شدهاند. در واقع هر نود در بلاکچین، به عنوان میزبان بلاکهایی از داده، میباشد.
نود ها میتوانند در شکل و قالب هر دستگاهی از جمله: کامپیوتر، لپتاب و یا سرورهای بزرگ باشند.
اهمیت نودها ازین جهت است که ساختار بلاکچین ، از وجود آنها شکل میگیرد. هر نود در بلاکچین به نودهای دیگر موجود در شبکه متصل میباشد. این نودها، دائماً در حال تبادل آخرین دیتای بلاکچین هستند.
از این رو هر نودی در شبکه همواره باید به صورت آپدیتشده قابل دسترس باشد.
نودها، دیتای بلاکچین را ذخیره، توزیع و ارائه مینمایند . از این رو اساساً عملکرد هر بلاکچینی مبتنی بر فعالیت و حضور نودها میباشد.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: تنگل (Tangle)
تنگل نیز مانند بلاکچین جهت برای ثبت و ضبط تراکنش ها و مراودات انجام شده بر بستر شبکه یک رمز ارز مورد استفاده قرار میگیرد. اما تفاوت های قابل توجهی در مقایسه با سیستم بلاکچین دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
در شبکه تنگل ، هیچ استخراج کننده یا ماینری برای تایید تراکنش ها وجود ندارد ؛ تراکنش های این شبکه توسط کاربران آن تایید و پردازش می شوند.
در شبکه تنگل ، هر نود یا گره موجود در شبکه برای انجام تراکنش های خودش ، باید دو تراکنش قبل از خود را تایید کند. به عبارتی سیستم این شبکه به گونه ای طراحی شده که تا کاربران آن ، دو تراکنش قبل از تراکنش خود را تایید نکنند ، مجاز به انجام تراکنشات خود نخواهد بود.
به این ترتیب برای انجام تراکنشات در شبکه تنگل کارمزدی پرداخت نمیشود. ارز دیجیتال آیوتا (IOTA) از سیستم تنگل استفاده میکند.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: همتا به همتا (Peer to Peer)
در یک شبکه همتا به همتا دو یا چند کامپیوتر یا شخص، بدون اینکه شخص سومی به عنوان واسطه حضور داشته باشد، با هم در ارتباط هستند.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: غیرمتمرکز (Decentralized)
با نبود مرجع مرکزی، رمزارزها نسبت به ارزهای فیات مثل دلار، ریال و سایر روشهای پرداختی مزایای منحصر به فردی دارند. غیرمتمرکز بودن می تواند مهمترین ویژگی کوینها و سایر رمزارزها باشد.
اصطلاحات مربوط به بلاکچین: متمرکز (Centralized)
به موسسه یا سازمانی گفته شده که توسط فرد یا گروهی کنترل می گردد.
اصطلاحات مربوط به استخراج رمزارزها
الگوریتم (Algorithm)
این واژه اشاره به الگوریتمی دارد که برای استخراج ارزهای دیجیتال و ساختن بلاکچین آنها استفاده میشود.
استخراج (Mining)
ماینینگ به روند کامپیوتری گفته شده که در آن اطلاعات مورد تایید قرار گرفته . بلاک جدید ساخته می شود واین اطلاعات در بلاکچین ذخیره می گردد. استخراج در واقع فرآیندی است که طی آن یکسری محاسبات ریاضی برای تایید تراکنشها و تولید رمزارزها صورت می گیرد.
ماینر (Miner)
به دستگاه یا کامپیوتری گفته می شود که بر اساس توان محاسباتی خود، یک رمزارز خاص را استخراج می کند.
استخر استخراج (Mining Pool)
استخر استخراج محلی مجازی است که جامعهای از ماینرها قدرت پردازشی دستگاههای خود را در آنجا با یکدیگر ادغام میکنند . همچنین شانس خود را برای سودآوری در ماینینگ افزایش دهند.
از آنجایی که رقابت بر سر حل کردن مسائل پیچیده ریاضی در شبکه بیت کوین بسیار زیاد است . ماینرها قدرت پردازشی خود را در استخر استخراج متمرکز میکنند.
هش (Hash)
هش به عملکردی گفته می شود که سیستم اطلاعات را دریافت کرده و آنها را به حروف و اعداد با اندازه ثابت تبدیل می نماید. به هش “اثر انگشت دیجیتالی” نیز گفته می شود.
سختی (Difficulty)
سختی شبکه (Difficulty) یا سختی استخراج متغیری است که هدف آن ثابت نگه داشتن میانگین زمان ایجاد یک بلاک در شبکه است . در ارزهای دیجیتالی که قابلیت استخراج دارند و یا به اصطلاح سازوکار آنها اثبات کار (PoW) است . وجود قابلیتی انعطافپذیر در برابر افزایش و یا کاهش تعداد ماینرها ضروری است.
نرخ هش (Hash Rate)
نرخ یا قدرت هش، واحد یا معیار اندازه گیری میزان قدرتی است که شبکه بیت کوین برای داشتن عملکرد مداوم، مصرف می کند.
نصف شدن پاداش استخراج (Halving)
واژه هَوینگ به نصف شدن پاداش استخراج گفته می شود . در سال 2009 پاداش اولین بلاک تولید شده 50 بیت کوین بود که این پاداش هر 4 سال یکباربه نصف کاهش می یابد . آخرین هَوینگ بیت کوین در سال 2020 انجام گرفت . پس از هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک در بیت کوین، پاداش بلاک نصف می گردد.
تاییدیه (Confirmation)
هر موقع که تراکنش جدیدی در شبکه اتفاق می افتد، ماینرها صحت تراکنش و معتبر بودن آن رو بررسی می کنند.
کارمزدهای تراکنش (Transaction Fees)
برای هر تراکنش و معاملهای که در شبکه رمزارزها انجام گردد، کاربر موظف است هزینهای بابت تایید پرداخت نماید. این هزینهها همیشه یکسان نیستند و بر اساس تغییرات در ترافیک شبکه و وضعیت آن، تغییر خواهند کرد.
اصطلاحات مربوط به کیف پول
کیف پول (Wallet)
ولتها، کیف پولهای دیجیتالی هستند که امکان دریافت، ذخیره و ارسال رمزارزها را فراهم می کنند. هر کیف پول دارای کلید خصوصی شماست که می توانید به بیت کوین و سایر رمزارزهای دیگرتان نیزدسترسی داشته باشید.
آدرس کیف پول (Address)
آدرس کیف پول، رشتهای از حروف و اعداد است که به عنوان شماره حساب برای معاملات رمزنگاری شده محسوب می شود. هر کوین یک آدرس مختص خودش را دارد.
این آدرس به طور عمومی قابل اشتراک بوده و موقعیت مکانی را نشان می دهد که در آن دادهها ذخیره شده و هر گونه تغییراتی ثبت می گردد.برای خرید و فروش هر رمزارزی تنها آدرسی که می توانید در اختیار دیگران بگذارید همین آدرس کیف پول است.
کلید عمومی (Public key)
کلید عمومی، رشتهای از حروف و اعداد است که می توان از آن طریق، رمزارز دریافت کرد. عملکرد کلید عمومی چیزی شبیه به آدرس کیف پول می باشد.
کلید خصوصی (Private key)
کلید خصوصی نیز رشتهای از حروف و اعداد بوده که فقط در دسترس مالکان رمزارز قرار دارد تا بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. هیچوقت کلید خصوصی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید مر اینکه بخواهید کنترل کیف پولتان را به شخص دیگری بسپارید. در واقع کلید خصوصی، رمز عبور شما است.
کیف پول گرم (Hot Wallet)
کیف پول گرم به کیف پولهای دیجیتالی گفته می شود که به اینترنت متصل هستند و میتوانند یک برنامه تحت وب یا یک نرم افزار موبایل باشند. امنیت کیف پولهای گرم نسبت به سایر کیف پولها به دلیل وجود هکرهای اینترنتی، کمتر است.
کیف پول سرد (Cold Wallet)
کیف پول سرد، برعکس کیف پول گرم همیشه به اینترنت متصل نیست. مثلا می توانید رمزارزی را در فلش USB نصب کنید. این نوع کیف پول به دلیل عدم دسترسی هکرها به نرم افزار شما از امنیت بیشتری برخوردار است.
کیف پول نرم افزاری (Software Wallet)
کیف پول نرم افزاری یک نوعِ رایج از کیف پول است که در آن کلید خصوصی برای فرد در پروندههای نرم افزاری روی کامپیوتر نگهداری می شود.
کیف پول سخت افزاری (Hardware Wallet)
این نوع کیف پول ها ماهیت فیزیکی دارند. کیف پولهای سخت افزاری شبیه به یک فلش مموری USB هستند که اطلاعات را در خود ذخیره می کنند و امنترین راه برای نگهداری رمزارزها هستند.
کیف پول کاغذی (Paper Wallet)
هر نوع سندی که بتوان به صورت فیزیکی کلید خصوصی را در آن نوشت، کیف پول کاغذی محسوب می شوند.
الگوریتم اجماع (Consensus Algorithm)
برای تایید تراکنشهای شبکه، الگوریتمهایی وجود دارند که بر طبق آنها ماینرها به تایید یا عدم تایید تراکنش به توافق می رسند. در شبکه بلاکچین از 2 نوع الگوریتم کلی ” گواه اثبات کار” و ” گواه اثبات سهام” استفاده می شود.
گواه اثبات کار (Proof of Work)
به فرآیندی که طی آن ماینرها روی حل یک مسئله ریاضی در شبکه فعالیت و کار می کنند گواه اثبات کار می گویند. اثبات کار (Proof of Work) روشی برای تأیید تراکنشها در شبکههای غیرمتمرکز است که به آن استخراج یا ماینینگ میگویند.
در این روش افراد داوطلب میتوانند قدرت پردازشی سختافزار کامپیوتر خود را به شبکه یک ارز دیجیتال (مانند بیت کوین) اختصاص بدهند و با کمک به تأیید تراکنشها از شبکه پاداش دریافت کنند.
گواه اثبات سهام (Proof of Stake)
اثبات سهام (Proof Of Stake) یک روش جایگزین برای تأیید تراکنشها در شبکههای غیرمتمرکز است که به سختافزار و مصرف برق نیاز ندارد. در یک شبکه مبتنی بر اثبات سهام افرادی که بخواهند در کار تأیید تراکنشها شرکت کنند.
باید ارز دیجیتال آن شبکه را بخرند و کیف پول خود را به شبکه اختصاص دهند یا بهاصطلاح سهامگذاری کنند. به این ترتیب در ازای سهامی که در اختیار شبکه قرار دادهاند به طور مرتب مقداری به ارزهای دیجیتال آنها اضافه میشود.
اصطلاحاتی مخصوص معاملهگران
شاردینگ (Sharding)
به پروسهای گفته می شود که طی آن دادههای بزرگ، برای ارسال به چند کامپیوتر، به دادههای کوچک تبدیل می شود. با این کار دادهها و اطلاعات منظمتر خواهند شد.
ورودی (Input)
هر رمزارز دریافتشده در کیف پول دیجیتال را، ورودی میگویند.
خروجی (Output)
هر رمزارزی که از کیف پول دیجیتال خارج شود، خروجی مینامند.
نگهداری (HODL)
هودل یا هولد به نگهداری طولانی مدت سرمایه در دنیای کریپتو می گویند. هودل در واقع از تلفظ اشتباه یک فرد نشات گرفته است.
کیسه یا توبره (Bag)
وقتی شما مقدار بسیار زیادی از یک ارز دیجیتال خاص را دارید، اصطلاحا گفته میشود که شما یک کیسه (Bag) از آن دارید.
کیسه نگهدار (Bag Holder)
کیسه نگهدار (Bag Holder) اصطلاح غیررسمی برای کسی بوده که کالایی را نگه داشته و همواره قیمت آن در حال نزول است. در نتیجه در حال بیارزش شدن می باشد.
در بازار ارزهای دیجیتال این اصطلاح معمولا برای افرادی به کار میرود که کالا یا ارزی را صرفا با ایمان به افزایش قیمت آن نگه میدارند در حالی که شاخصها احتمال چنین افزایشی را نشان نمیدهند.
فومو یا ترس از دست دادن (FOMO )
اصطلاح فومو از حروف اول عبارت “fear of missing out” گرفته شده است .در زبان فارسی به معنای “ترس از دست دادن” است. این اصطلاح برای افرادی استفاده میشود که با بالا رفتن ارزش بعضی از سرمایه ها بدون درنظر گرفتن شرایط و از روی هیجان اقدام به خرید میکنند تا از بقیه سهامداران عقب نمانند.
همچنین زمانی که فرد سهمی را نمیخرد و ارزش آن سهم بالا میرود . احساس جا ماندن و آزردگی به او دست میدهد که به آن فومو میگویند. بهطور کلی ، احساسات و هیجاناتی که باعث میشوند یک سهامدار در مواقع بالا بودن قیمت ها تصمیمات نادرست بگیرد.
خرسها (Bears)
در بین کاربران ارزهای دیجیتال ، به افرادی که همیشه حس بدبینی نسبت به قیمت ارزها دارند و روند بازار را رو به پایین پیشبینی میکنند، خرس گفته میشود. بر همین اساس، اصطلاح bearish هم به وجود آمده که از کلمه bear گرفته شده و به همان حس بی اعتمادی در بازار اشاره میکند.
فاد (FUD)
ترس، نااطمینانی و شک (Fear, Uncertainty and doubt). دقیقا برعکس فومو است و به حالتی گفته میشود که در آن فرد نگرانی نامعقولی درباره ضرر یک سرمایهگذاری خاص یا سقوط یک بخش از بازار دارد. مشابه چیزی که در بازار سرمایه هم شاهد هستیم.
در بازار ارز دیجیتال هجوم افراد برای فروش بهعنوان فاد شناخته میشود.
بازار خرسی (Bear Market)
این اصطلاح با توجه به شکل ضربه های رو به پایین خرس هنگام مبارزه به وجود آمده است (بازار نزولی). بازار خرسی به بازاری گفته می شود که درآن قیمتها ثابت هستند یا اینکه روندی رو به پایین دارند. در این وضعیت کاربران نسبت به خرید و فروش ارزها اطمینان کافی ندارند.
تله خرسی (Bear Trap)
تله خرسی در اثر نفوذ برخی از سرمایهداران در روند بازار به وجود میآید .و طی آن قیمتهای ساختگی به کاربران نشان داده میشود تا آنها معاملههای خود را بر اساس این قیمتهای غیر واقعی انجام دهند.
این تله به این صورت است که در تحلیل تکنیکال، سیگنالی نادرست ایجاد میشود که سیر صعودی بازار را از دید کاربران دیگر پنهان کند.
کاربران با توجه به این تحلیل تکنیکال نادرست ، از روند رو به افزایش قیمتها آگاهی ندارند . و تصور میکنند که بازار روند نزولی دارد. در نهایت ، این وضعیت به سود سرمایهگذرانی تمام میشود که به طور نامحسوس این تغییرات را ایجاد کردهاند.
گاوها (Bulls)
به کاربرانی که همواره نسبت به بالا رفتن ارزش سرمایههای خود امید دارند و نسبت به بازار و قیمتها خوشبین هستند، گاو میگویند.
بازار گاوی (Bull Market)
مانند اصطلاح بازار خرسی، این اصطلاح با توجه به شکل شاخهای رو به بالای گاو هنگام مبارزه به وجود آمده است و در صورتی که بازار روند صعودی خود را شروع کرده و دارایی ها در بازار روند افزایشی پیدا کرده به آن بازار گاوی می گویند.
تله گاوی (Bull Trap)
این تله هم مانند تله خرسی، سیگنال نادرستی است که در تحلیل تکنیکال ایجاد میشود با این تفاوت که در تله گاوی، روند نزولی بازار از دید سرمایهگذاران پنهان میماند تا آنها متقاعد شوند که بازار به حالت صعودی خود بازگشته است.
در نتیجه، کاربران در حالی که از سیر نزولی قیمتها آگاهی ندارند، به معاملههای خود ادامه میدهند که در بیشتر مواقع به ضرر آنها منجر میشود.
قوی سیاه (Black swan)
قوی سیاه (Black Swan) اتفاقی است که عملا غیرقابل پیشبینی است و تاثیر بزرگی روی بازار دارد. بخشی از مدیریت ریسک در معاملات شامل در نظر گرفتن اتفاق غیرقابل پیشبینی و تغییرات گسترده در بازار است. چنین اتفاقاتی در بازارهای پر نوسانی همچون بازار ارز دیجیتال بسیار مهم هستند.
پیگی مارکت (pig market)
شرایطی است که افراد حریص و طمعکار در بازار هستند ولی افراد حرفه ای در بازار حضور ندارند. در این حالت حرفه ای ها اجازه می دهند افراد حریص مسیر بازار را مشخص کنند و بعد با ریسک کمتر به بازار وارد شوند.
شاخص سود باز (Open Interest)
شاخص سود باز (Open Interest) برابر است با به مجموع تمام معاملات باز در بازار، اعم از معاملات خرید و فروش . دقت داشته باشید که شاخص سود باز فقط بر معاملات باز تمرکز دارد. بدین معنا که میتوان مقدار آن را از تفاضل حجم کل معاملات با حجم معاملات بسته شده بدست آورد.
هنگامی که بازار در یک روند شارپ قرار میگیرد یا دچار نوسانات شدید میشوید. به علت اینکه حد سود ها و حد ضرر ها در معاملات باز فعال میشود و معاملات بسته میشوند. با کاهش شاخص سود باز یا Open Interest مواجه میشویم.
به وسیله شاخص Open Interest میتوان تشخیص داد که آیا بازار در حالت پرنوسان یا شارپی قرار گرفته است و نقطه مناسبی برای بستن معاملات باز تعیین کرد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.